5 Ciri Seluar Muslimah Yang Boleh Digayakan ke Pejabat

Posted by 2WINS Exclusive on


Jika sebelum ini sering memakai skirt atau kurung ke pejabat, kenapa tidak mencuba seluar kasual pula? 

Di post ini kak fatin share 5 ciri seluar muslimah yang boleh digayakan untuk ke pejabat 😍
.
1) Corak seluar seharusnya polos (plain), berjalur atau bertekstur - untuk tampil feminin dan menonjolkan imej korporat.

2) Potongan seluar adalah longgar jenis klasik ( tidak menunjukkan bentuk kaki) - seperti Culottes, Palazzo dan slack pants.

3) Seluar yang mempunyai pleated front ( lipatan depan) di bahagian pinggang - boleh memberikan ruang untuk bergerak & berkerja dengan selesa.

4) Fabrik dari lycra, jersey & denim tidak sesuai digayakan ke pejabat walaupun dijahit longgar.

5) Fabrik jenis corduroy, linen, polyster viscose, cotton /kapas campuran sesuai dijadikan seluar ke pejabat - tidak melekap ditubuh & selesa dipakai seharian.


Kalau nak tahu, 2WINS ada mengeluarkan design Culottes pants yang sesuai digayakan ke office dan dipadakan dengan blouse atau kameja😊

Culottes ini nampak seperti skirt tetapi rupanya seluar berkaki lebar & merupakan design terkini sesuai untuk imej Muslimah.
 

 

 

 


Reviews

Let customers speak for us

222 reviews
98%
(218)
2%
(4)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
Stella straight jeans

Kualiti,selesa,berbaloi beli,repeat order.

The best jeans ever

Tak tau nk kata mcm mana, srslyyy memang x menyesal beli jeans from 2 wins ni, lepas ni sy nk repeat beli jeans yg lain. Stella jeans ni bestt sngtt, longgar, selesa, material pun best, yang pentingg cantikkk sngt bila digayakan 🤭, srslyyy fall in love dh dgn jeans from 2 wins ni.

so nice!

❤️ ❤️ in love with all the jeans😘 definitely buying more in future

Seluar dah sampai. Cantik sangat. Saya tinggi 175 ambik size 2xl labuh dia sesuai dengan ketinggian saya. Belum sempat ootd sebab pkp huhu

New customer feedback

Received item in good condition and fast delivery. Overall the material is so nice and it has buttons as both left and right side to adjust and fit with your wist. Most important thing is it is shari'ah compliance jeans :)